Verlengsnoeren

 

 

 

 

 

Verlengsnoer:

Gewoonlijk nodig voor lezers met zeer hoge stroomsterkte

Een typisch verlengsnoer bestaat uit een stuk stijf papier van anderhalve inch dik, ongeveer 1,5 meter lang. Het is beter geen gebruik te maken van een draadantenne (zie hieronder), omdat verlengsnoeren de neiging hebben te worden aangetrokken en beschadigd.

De uiteinden van de verlengsnoeren zijn vaak voorzien van een metalen pin, die helpt voorkomen dat de snoeren worden beschadigd tijdens de installatie van de verlengsnoeren.

Vier of vijf inch koord

Wanneer de stroomsterkte veel hoger is dan 50 ampère, kan een verlengsnoer van vijf inch worden gebruikt, in plaats van vier.

Vijf inch snoer is de veiligste kabel om te gebruiken, omdat het de dikste kabel is die u wettelijk kunt gebruiken voor huishoudelijke bedrading.

tien inch kabel

Dit is de dikste kabel die u wettelijk voor alle bedrading kunt gebruiken. Hij wordt over het algemeen gebruikt in toepassingen waar veel bedrading aan te pas komt, dus is hij gebruikelijk voor grote installaties. Dit is dan ook de reden waarom u aan de binnenkant van deze kabels veel schroeven en sluitringen ziet.

tien inch Categorie 5e kabel

Dit is de dikste kabel die u kunt kopen en tevens de dunste kabel die u kunt kopen. Als u dus een kabel nodig hebt die helemaal van het hoofdkantoor naar een van de externe stations loopt, moet u een kabel van 10 inch nemen.

riolering en nutsleidingen

Er zijn ook een paar verschillende soorten draden die u in de meeste systemen kunt vinden.

Stroomdraden

Deze worden gebruikt om uw systeem van stroom te voorzien. Ze zijn er in veel verschillende voltages, dus u moet ervoor zorgen dat uw voedingsstekkers op de juiste plaats blijven.

AC ingangsdraden

Zij worden gebruikt om stroom te leveren aan compatibele apparaten, die vaak PC’s, laptops, PDA’s en telefoons worden genoemd. Er zijn gewoonlijk twee soorten AC-ingangsdraden, die ook bekend zijn als +120 en -240. Raadpleeg de handleiding om na te gaan welke draad geschikt is voor uw toestel.

Drie- en vierdraads coaxiale lijnen

Er zijn een paar verschillende coaxiale lijnen die in netwerken worden gebruikt. Ze bestaan uit drie getwiste koperen leidingen, die vervolgens weer groen en rood worden getwist om de vier gemeenschappelijke draden te vormen die in de meeste computer- en netwerksystemen worden aangetroffen.

Ethernet-kabels

Voor computernetwerken zijn een paar draden nodig, aangezien het voornaamste communicatiemiddel Ethernet-kabel is. De meeste thuiskantoren gebruiken dit type kabel voor LAN-verbindingen, of Local Area Networks. Als u gegevens over een lange afstand moet afleveren, kunt u dit type kabel ook gebruiken. Er zijn twee soorten Ethernet-draadkabel die tegenwoordig worden gebruikt: Categorie 5e en Categorie 6.

Coaxiale kabels

Er worden tegenwoordig een aantal verschillende coaxkabeltypen gebruikt. Enkele van de meest voorkomende zijn:

Optische vezelkabels

Deze maakt gebruik van lichtpulsen als elektrische signalen om informatie over te brengen, en draagt daarom veel meer informatie over dan de andere soorten. Optische vezels zijn gemaakt van glas of kunststof, en zij vervoeren licht langs een gebogen weg. Zij zijn minder gevoelig voor interferentie en kunnen veel beter worden gerepareerd dan standaard elektrische kabels.

Koperdraden

Dit is een van de meest populaire kabeltypes, en het wordt gebruikt om soortgelijke redenen als optische vezels. Het belangrijkste verschil is dat koperdraad elektrische stroom over de gehele lengte van de draad draagt, terwijl optische vezels slechts een bepaalde hoeveelheid ervan dragen.

Ethernet-kabels

Deze kabels worden gebruikt voor computerverbindingen, en zij bestaan uit een getwist paar draden. Het meest gebruikte type Ethernetkabel is de CAT 5e kabel, die een verbeterde versie van de oorspronkelijke CAT 5 kabel is. Verbeterd CAT 5e kabel draden hebben een dikkere bekleding rond de draden, die is ontworpen om de effecten van interferentie van andere elektrische apparaten te verminderen.

Mobiel internet

Met zo veel mobiele telefoons op de markt vandaag, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw huis in staat is om Internet websites op te halen. Als u een abonnement hebt op een mobiele telefoondienst, kunt u overwegen een router aan te schaffen om ervoor te zorgen dat uw huis toegang tot het internet kan bieden.

Draadloos

Er zijn nu draadloze internetverbindingen die in uw hele huis kunnen worden gebruikt. Dit type verbinding is niet ideaal voor verbinding op het eigenlijke kantoor, maar kan in de buurt goedkoper zijn. Deze verbindingen hebben een beperkt bereik en zijn niet ideaal om de hele tijd te gebruiken.

Opmerking: als u een draadloze router hebt en u probeert uw draadloze verbinding bij u thuis te gebruiken, moet u het signaal van de router omzetten in een consistent signaal in uw hele huis.

DSL/kabel

DSL staat voor Digital Subscriber Line. De DSL-verbinding maakt gebruik van een speciale telefoonlijn die beschikbaar is via uw internetverbinding, in plaats van een gewone modem. Een DSL-verbinding is een snellere manier om toegang te krijgen tot het internet omdat het een speciale lijn is, in tegenstelling tot een kabelverbinding die wordt gedeeld via uw modem en router.

lees meer: