Virtuele assistent

Virtuele assistenten werken door te "lezen" wat u zegt en te "schrijven" wat u bedoelt. Ze kunnen in uw taal spreken, uw inhoud doorzoeken en aanbevelingen doen op basis van uw voorkeuren. Virtuele assistenten kunnen basistaken uitvoeren en anticiperen op uw behoeften op een manier die verder gaat dan wat een persoon handmatig kan doen. Ze kunnen evenementen plannen, voor u winkelen en eetgelegenheden aanbevelen. Virtuele assistenten kunnen voor tal van toepassingen worden gebruikt, zoals het beheren van taken, het uitvoeren van onderzoek, het bedienen van slimme thuisapparaten, het communiceren met vrienden en nog veel meer.

Hoe werken virtuele assistenten?

Een virtuele assistent wordt aangestuurd door kunstmatige intelligentie. Hij leest en begrijpt uw gesprekken en "schrijft" antwoorden via natuurlijke taalverwerking. Virtuele assistenten worden "getraind" op vele gesprekken om een begrip van taal en context te creëren. Ze passen zich aan uw gebruik aan en leren van uw voorkeuren. Virtuele assistenten kunnen vragen beantwoorden, bestellingen plaatsen, complexe taken afhandelen, alarmen instellen en uw agenda organiseren. Ze kunnen ook helpen met taken die te complex zijn voor mensen, zoals het beheren van een budget of het werken met geld.

Waarom zijn virtuele assistenten belangrijk?

Virtuele assistenten zijn de toekomst van software. Ze bieden uitgebreide diensten, terwijl ze gemakkelijk te gebruiken en toegankelijk zijn vanaf elk apparaat. Virtuele assistenten zijn handig voor het beheren van taken en het uitvoeren van eenvoudige taken. Ze kunnen ook complexere taken uitvoeren, zoals afspraken boeken, een budget beheren en online winkelen. Virtuele assistenten zijn ook een belangrijk hulpmiddel voor mensen met een handicap. Ze kunnen worden gebruikt om te helpen met dagelijkse taken, te communiceren met familie en vrienden en alledaagse technologieën te bedienen. Virtuele assistenten kunnen communiceren met andere virtuele assistenten om een netwerk van assistentie te creëren, zodat gebruikers alles kunnen bedienen van hun huis tot hun auto en kantoor.

Soorten virtuele assistenten

Virtuele assistenten zijn beschikbaar in verschillende vormen. Sommige zijn beschikbaar als apps, terwijl andere beschikbaar zijn als webdiensten. Sommige virtuele assistenten zijn ontworpen voor individuen, terwijl anderen groepen of hele bedrijven kunnen beheren.

  • App virtuele assistenten: Deze werken als standalone, downloadbare apps. Ze werken op specifieke apparaten zoals smartphones, tablets en computers.
  • Web virtuele assistenten: Deze werken als webdiensten die vanuit elke browser kunnen worden gebruikt. Ze zijn toegankelijk via een "assistent"-pagina op een website, of via een assistent-app.
  • Cloud virtuele assistenten: Deze zijn vergelijkbaar met web virtuele assistenten, maar worden gehost in de cloud. Dit betekent dat ze toegankelijk zijn vanaf elk apparaat met een internetverbinding.
  • Spraakgestuurde virtuele assistenten: Deze werken met spraakbrowsers, zoals Alexa en Google Assistant, die kunnen draaien op apparaten met spraakondersteuning, zoals slimme speakers.